LinkedInInstagramFacebookE-mail info@riders4seasons.seTelefon 0705222021

Vi engagerar oss i djurens välmående

Man jobbar mycket med avel, foder och utrustning för att optimera hästens hållbarhet och prestanda, men finns det tillräckligt fokus på underlaget som har en markant inverkan på hästens rörelseapparat?

Det är just detta fokus som Riders4Seasons vill skärpa genom vårt toppskikt för ridbanor: EcoFlexPro gummigranulat. EcoFlexPro ger nämligen utmärkta möjligheter till att avhjälpa oönskade repetitiva stötar genom hästens kropp.

Det är välkänt att hästen av natur är utformad med en förträfflig stötdämpande anatomi. Om hästen av natur även är utformad för att fungera som atlet med den extra belastning som en ryttare utgör, är vi inte säkra på. Denna extra belastning kan vara orsaken till att många hästar, ryttare och hästägare utmanas av skador och slitage i hästens rörelseapparat.

Hos Riders4Seasons vill vi med vårt EcoFlexPro gummigranulat gärna vara en del av en kultur som bidrar till ökad arbetsglädje för hästen. När hästen arbetar på EcoFlexPro får den de bästa möjligheterna till att röra sig med stora, smidiga rörelser. Hästen använder då sin energi på det lämpligaste sättet, eftersom den lätt kommer ”igenom” banan.

Lämpar sig för både hoppning och dressyr

Om du är hoppryttare kommer du att uppleva att hästen står stadigt i svängarna och tycker ännu bättre om att hoppa, eftersom den får optimala förhållanden vid avstamp och landning. Toppskiktet absorberar nämligen landningens och avstampets påverkan på senor och leder, vilket bidrar till att minska skador på hopphästen.

Som dressryttare kommer du att uppleva att du lättare kan främja de önskade rörelserna hos hästen, eftersom EcoFlexPro toppskiktet har en elastisk yta som närmast uppmuntrar hästen att röra sig smidigt och fritt genom hela kroppen.

EcoFlexPro har också den extra sidvinsten att om en ryttare skulle ha oturen att trilla av hästen, möts ryttaren av ett stötdämpande toppskikt som tar det värsta av stöten och på så vis kan bidra till att minska ryttarens skador.